hout met houtworm gaten

Last van houtwormen ?

Laat ze bestrijden!

Voer hieronder uw postcode in en vind een houtwormbestrijder bij u in de buurt.

Productinformatie bestrijding houtworm

Bestrijding van houtaantastende insecten

Aan de bestrijding van houtworm komen uiteraard bestrijdingsmiddelen te pas. Basaal gezien zetten wij twee soorten middelen in: Een bestrijdingsmiddel tegen houtaantastende insecten en een bestrijdingsmiddel tegen schimmels, bacteriën en algen.

Het middel tegen houtaantastende insecten mag alleen op beroepsmatige wijze worden ingezet. Het kan alleen gebruikt worden voor zgn. 'hout onder dak'. Hoewel het een laag risicogehalte heeft voor mens en dier, moeten ruimtes leeg zijn en mogen er dus geen mensen of vee in aanwezig zijn, tevens moeten voedingsmiddelen of grondstoffen voor voedingsmiddelen verwijderd zijn uit de ruimte. Ook wordt aangeraden de (kamer)planten te verwijderen indien het probleem zich in de woonkamer bevindt.

De procedure bestaat normaliter uit het verf-, deklaag-, stof- en waslaagvrij maken van het hout. Tevens wordt het boormeel verwijderd.

In geval van boktor kan het tevens voorkomen dat boorgangen opengestoken moeten worden om het middel zijn werk te laten doen.

Tevens zal gecontroleerd worden of het hout zijn draagkracht nog heeft en zo niet, dan zal het hout (deels) vervangen moeten worden.

N.B. Dit middel lost kunststof op, i.v.m. de aanwezige oplosmiddelen

Bestrijdingsmiddel schimmelaantasting

Het middel tegen schimmelaantasting, algengroei en bacteriën is biologisch afbreekbaar. Het kan zowel preventief als in de vorm van een behandeling worden ingezet. Bij ernstige schimmelvorming kan het nodig zijn gaten in de muur te boren, om zich via de muur verspreidende schimmels tegen te gaan. Normaliter zal het echter gaan om het alleen behandelen van het hout.